Косово

View listings

Realigro.rs je prvi svetski pretraživač nekretnina gde možete da pronađete oglase za prodaju kuća u Косово

Некретнина на продају на Косову

Данас желимо да анилизујемо ситуацију о инвеститорима који желе купити имовину за продају на Косову. У последњем документу који је објавила Светска банка о Косову, истакла је позитивне економске изгледе за раст, уз подршку повећања потрошње и инвестиција, укључујући и оне у енергетском сектору и друге, које би се реализирале обезбјеђивањем нових средстава од донатора.

Упркос позитивном мишљењу, Свјетска банка наглашава потребу за стабилним политичким окружењем и бољим условима за предузећа за продуктивне инвестиције

Сектори који привлаче највеће директне стране инвестиције су некретнине са 27,9 милиона евра, јер на Косову има много некретнина, трговина са 8,1 милион еура, финансијске услуге са 7,8 милиона еура и изградња са 3 милиона еура.

Десет година Косово је најмлађа европска земља: стекла независност од Србије 2008. године, 17. фебруара, пре десет година, након последњег сукоба у земљама бивше Југославије.

Косово се налази између Србије, Црне Горе, Албаније и Македоније. То је најмлађа земља у Европи такође и за просечну старост својих становника: 53% становништва је испод 25 година; просечна старост у Приштини, главном граду, је 28 година. Шест звијезда које видите на његовој застави представљају шест етничких група које га насељавају: Албанци (они су више од 90% становништва), Срби, Турци, Горанци, Роми и босански Муслимани.

То је добро место за одлучивање о куповини некретнина за продају на Косову, али само размишљање о будућем тренутку.

Иако је у протеклих десет година просечан економски раст био 4%, Косово остаје једна од најсиромашнијих земаља у Европи, са стопом незапослености од 30% до 50% међу младима, највише на континенту. Такође морамо да утврдимо да је просјечна месечна плата само 360 еура, па ако желите купити некретнину за продају на Косову морате чекати инвеститора страног држављанина који би могао купити вашу имовину.

Mapa, kretanje cena i statistika

Srodne nekretnine

Cod. 38138

Prodaja Грађевинско земљиште, Косово, Pristina, Donja Gusterica, Donja Gusterica

8,223,761.00RSD
Prodaja
Грађевинско земљиште

7000 m²
Na prodaju plac od 40ari u Donjoj Gušterici preko puta škole ,pogodan za investitore. Donja Gušterica je udaljena 8km od Gračanice. Informacije
Cod. 37116

Prodaja Пољопривредно земљиште, Косово, Pristina, Pristina, Vrnica

12,923,053.00RSD
Prodaja
Пољопривредно земљиште

30000 m²
Prodajem njivu pored Sitnice povoljno, šakta za navodnjavanje u njivi.
Cod. 33343

Prodaja Зграда, Косово, Pristina, Gjilan, Medlin olbrajt

587,411,500.00RSD
Prodaja
Зграда

750 m²
Зграда (750м2) налази се у самом центру Гњилана (Косово), на раскрсници две главне улице: Булевар Медлин Олбрајт (Маделеине Албригхт) и улица Идриз Се...
Cod. 27297

Prodaja Пољопривредно земљиште, Косово, Pristina, Pristina, Pristina

Reserved negotiation
Prodaja
Пољопривредно земљиште

2000 m²
земљиште на продају
Mapa, kretanje cena i statistika
 
 
2005-2021 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Podešavanja

    Za bolje korišćenje Realigro sajta, podesite podešavanja za jezik, valutu, kvadratnih metara ili ha ft

    Cет сада Не приказуј поново
BB